Бащата на зверски заклания Цветан Цанов: Протестът на убиеца е гротеска! Протестирам, защото държавата не работи, заяви Иван

Бащата на зверски заклания Цветан Цанов: Протестът на убиеца е гротеска! Протестирам, защото държавата не работи, заяви Иван

Това стана точно в 12,32 ч. на празничния 3-и март. Бащата на Цветан Цанов, който беше заклан с 85 намушвания от Борислав Богданов, разпозна сред протестиращите убиеца на сина си, хвана го за гушата и изкрещя: "Защо този е тук, а не затвора? Защо? Това държава ли е?"

"Всеки баща, който е загубил сина си, би забелязал убиеца му след тълпата. Никога нито съм го търсил, нито съм налитал да го бия, каквито информации имаше в медиите. Ако имах желание за това, щеше да е на друго място. Аз го задържах, за да го снимат, за да видят хората каква е държавата ни, как убиец на дете се разхожда на свобода. Попитах го какво прави един убиец пред лицето на Левски на паметника на Апостола на свободата. Той обаче не ми отговори", разказа опечаленият баща пред Нова телевизия.

"Протестирам, защото държавата не работи и оставя децата да се избиват, оставя родителите да стоят... Правосъдната система трябва да работи по съвсем различен начин, когато става думи за малолетни и непълнолетни. Дете, извършило такова престъпление, трябва да се изведе от обществото и да си понесе присъдата, за да се даде пример на останалите, смята той. По думите му, няма непълнолетен убиец, щом е планирал престъплението си. Трябва да има специални места, в които да се работи с деца в риск. Нямам представа за какво протестира Борислав. За мен това е гротеска", заключи той.

БЛИЦ припомня, че кървавото престъпление беше извършено през лятото на 2011 година. 16-годишният тогава Борислав целенасочено е взел нож, за да сплаши 12-годишния Цветан Цанов. В един момент обаче подивял и започнал да ръга детето десетки пъти. По-късно в съдебната зала стана ясно, че Борислав изпитвал ненавист към убитото момче, защото е имало семейство и баща му бил с добър бизнес.

http://www.blitz.bg


Коментари

© 2012 Фондация "Цветан Цанов". Всички права запазени.

Уеб сайт от

Scroll To Top