Deprecated: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /home/tzvetant/public_html/modules/news/controllers/view.php on line 9

Deprecated: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /home/tzvetant/public_html/modules/news/controllers/view.php on line 13

Deprecated: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /home/tzvetant/public_html/modules/news/models/view.php on line 9
Отворено писмо

Отворено писмо

Отворено писмо

ОТВОРЕНО ПИСМО

Уважаеми Господине / Госпожо,

    Преди една година хладнокръвно и по особено жесток начин с над 90 удара с нож бе жестоко убит нашия дванадесетгодишен син Цветан Цанов. Ние, неговите родители, заедно с много съмишленици, създадохме фондация с неговото име. Целта на фондацията е да работи в посока превенция на насилието между деца. Част от нашата работа е да информираме обществото за движението по този случай и други подобни случаи на убийства и тежки форми на насилие срещу деца.

   Към днешна дата - година по-късно, убиецът  на нашия син е пуснат на свобода, не само не е осъден за престъплението, което е извършил, но и никой няма яснота кога и дали това ще стане. Пуснат е на свобода без да  бъдем предупредени  и се разхожда необезпокояван, което поставя в риск семейството ни и не само него. Изразяваме нашето абсолютно несъгласие с този факт,силно сме притеснени от случващото се и търсим вашата подкрепа като институция и отговорна личност.

   Изпращаме това писмо в абсолютно същия вид, в който достига до вас сега и до различни държавни институции, политически партии, НПО, религиозните общности, регистрирани по закона за вероизповеданията,онлайн форуми и медии, посолства и обществено ангажирани личности.

   Правим това, защото знаем, че всички сме едно цяло и сме отговорни по еднакъв начин за живота и възпитанието на децата ни. Правим това и защото вярваме, че всеки,който прочете писмото, може да събуди в себе си съпричастност и лична отговорност.

    Насилието между децата ни не стои в страни от никого, затова очакваме наистина да направите  каквото е по-силите ви.

    Моля, отговорете на писмото ни с предложение какво според вас е редно да се промени така, че да се намали насилието между децата и усещането за безнаказаност на престъпниците.Ще публикуваме всички ваши предложения и мнения по въпроса на нашия сайт tzvetantzanov.com   .

 

Благодарим за отговора ви!                                              фондация "Цветан Цанов"

                                                                                                                    учредител  : Иван Цанов

www.tzvetantzanov.com

e-mail : office@tzvetantzanov.com


Коментари

© 2012 Фондация "Цветан Цанов". Всички права запазени.

Уеб сайт от

Scroll To Top